A kávé jótékony hatásai nagymértékben függnek attól, hogy milyen időpontban élvezük azt.


A New Orleansban található Tulane Egyetem kutatói egy átfogó tanulmány keretében 40 725 felnőtt kávéfogyasztási szokásait elemezték. A kutatás során külön figyelmet kaptak azok a résztvevők is, akik egy részletesebb kérdőívet töltöttek ki az étrendjükről – összesen 1463 fő. Az eredményeket a Science Alert hírportál számolt be.

A közel egy évtizedes kutatási időszak során megfigyelték, hogy a reggeli kávéfogyasztásban részt vevők 16%-kal alacsonyabb eséllyel hunytak el bármilyen okból, továbbá 31%-kal kisebb volt a kockázatuk a szívbetegségek miatti halálozásra, mint azoké, akik nem fogyasztottak kávét.

Ezekhez hasonló kutatásokra már korábban is utaltunk, azonban az új eredmények azért különlegesek, mert az adatok nem jeleznek semmiféle kockázatcsökkenést azoknál, akik napi rendszerességgel, bármikor fogyasztották a kávét.

Related posts