Csak két alapanyagra van szükséged a legfinomabb házi mogyorókrém elkészítéséhez!


A mogyorókrém, ami világszerte hódít, valójában a mogyoró és a csokoládé harmonikus párosítása, amelynek textúrája egyszerűen lenyűgöző. Tökéletes választás mindennapi reggelikhez, amikor friss kenyérre kenjük, de emellett remekül működik sütemények töltelékeként is. Kevesen tudják, hogy ezt az ínycsiklandó krémet otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, így bármikor élvezhetjük az ízek varázsát.

A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből, mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.

Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,

a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.

A házilag készített mogyorókrém igazi ínycsiklandó csemege, amelyhez csupán két alapvető hozzávalóra és mindössze tíz percre van szükség. Először is, a mogyorót egy tepsiben öt perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd finoman ledörzsöljük róla a héjat. Ezután egy aprító segítségével pépes állagúra dolgozzuk. A következő lépés csupán annyi, hogy az olvasztott csokoládét alaposan összekeverjük a mogyoróval, és már kész is a mennyei krém!

Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.

Az elkészített mogyorókrém fantasztikus módon tárolható légmentesen záródó edényben, ráadásul hűtés nélkül is! Mivel a mogyoró és a csokoládé természetes összetevői nem romlanak meg könnyen, ez a krémes ínycsiklandóság akár egy hónapig is megőrzi frissességét. Élvezd minden falatját, hiszen sokáig társad lesz a konyhában!

A kamra remek hely a csokoládé tárolására, hiszen így megőrzi lágy, kenhető állagát. Ha viszont a hűtőszekrénybe tesszük, a mogyorókrém meg fog keményedni, és hosszú időbe telik, míg újra elnyeri krémes textúráját. Éppen ezért érdemes a kamrában tartani, hogy mindig könnyen felhasználható legyen!

Related posts