Ez a húsfajta hozzájárul a memória fejlődéséhez.
A marhalép, akárcsak a borjúlép, az egyik legkevésbé népszerű belsőség, bár a világ egyes konyháiban nagyra becsülik. Mifelénk még mindig kevéssé ismert kulináris összetevő. A máj, a vesék, a szív, az agy, a csecsemőmirigy és a nyelv jól ismertek, de a marhalép fogyasztása valahogy nem terjedt el. Érdemes megenni? Milyen az íze és mennyi a tápértéke?
A marhalép íze gazdag és húsos, egyfajta földes aromával rendelkezik. Kicsit édeskésebb, mint a többi zöldség, és a főzés során még intenzívebbé válik. Az állaga roppanós, ami különleges textúrát ad az ételeknek. A levesekben vagy pörköltekben való felhasználása során a marhalép íze harmonikusan keveredik a fűszerekkel és más hozzávalókkal, így egy igazán ízletes és tartalmas fogást eredményez.
A marhalép íze intenzív, enyhén fémes és enyhén édes. Marhamáj és szív keverékére hasonlít. Az állaga sűrűbb, mint a májé, de ha megfelelően elkészítik, puha is. A lépben nincs meg az a tipikus keserűség, amelyet néha a zsigereknél éreznek.