Gombák fagyasztása: egy titkos módszer, amit garantáltan meg fogsz szeretni!


A gomba meglehetősen gyorsan romlik, de van egy fantasztikus módszer, amellyel hónapokig megőrizheted a fagyasztóban, és főzés közben olyan ízletesen frissnek tűnik, mintha most szedték volna.

A gomba a konyha egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb alapanyaga, de sajnos van egy komoly hátránya: rendkívül gyorsan romlik. Ha nem dolgozol vele néhány napon belül, máris elkezd fonnyadni, sőt könnyen penészesedhet is. Azonban van egy rendkívül egyszerű megoldás, amellyel megőrizheted a gomba friss ízét és állagát: a fagyasztás. Ezzel a módszerrel hónapokig élvezheted a gomba gazdag ízvilágát, anélkül, hogy aggódnod kéne a romlás miatt.

A gombatisztítás örök dilemmája: elég letörölni, vagy le kell húzni a héját? Jó hír, hogy a legtöbb esetben nem szükséges meghámozni a gombát. A kalap vékony, barna héja teljesen ehető, főzés közben szinte észrevétlen, sőt, sokszor éppen ettől lesz szép a színe és karakteresebb az íze.

A mindennapi főzéshez és fagyasztáshoz egyáltalán nem szükséges bonyolultnak lennie a dolgoknak: a héj vékony és puha, így sem ízében, sem állagában nem befolyásolja negatívan az ételeket. Sőt, sokan úgy vélik, hogy éppen ellenkezőleg, még gazdagabb ízélményt nyújt!

A gombát kétféleképp is fagyaszthatod: nyersen felszeletelve vagy enyhén blansírozva.

Lefagyasztva akár 8-10 hónapig is megőrzi frissességét, és ha éppen szükséged van rá, csupán ki kell venni a fagyasztóból, majd azonnal helyezheted a serpenyőbe vagy a levesbe, anélkül hogy előzetesen kiolvasztanád.

Ez a kis módszer nem csupán a pénztárcádnak kedvez, hanem az idődet is megkíméli: többé nem kell frusztrálnod magad amiatt, hogy a hűtő mélyén felejtett gomba újra a kukában végzi.

Related posts