Lenyűgöző és izgalmas fúziós gasztronómiát varázsol a világ legjobb étterme.


Meglepő helyszínen kell keresnünk a világ legjobb éttermét: Peru fővárosa, Lima ráadásul a győzelem mellett még egy éttermet adott a top tízbe.

Torinóban nemrégiben kihirdették a világ legkiválóbb éttermeinek idei listáját, és a top 50-es rangsor is napvilágot látott. A lista élén a limai Maido áll, melyet a neves Micuharu "Micsa" Cumura séf irányít. Ez az egyedülálló perui-japán fúziós étterem tavaly már az ötödik helyet foglalta el, így nem meglepő, hogy most a csúcsra ért. A Maido a nikkei konyha remekeit kínálja, amely a szervezők szavai szerint...

"Részletgazdag japán módszereket kombinál élénk perui alapanyagokkal, hogy egy időben kulturális mélységet és korszerű, innovatív étkezési élményt kínáljon."

Cumura séf a gasztronómiát, mint az étkezés és vendéglátás varázslatos találkozását, olyan fogalomnak tartja, amely képes "álmokat megvalósítani".

Második helyen a spanyolországi Asador Etxebarri végzett, harmadik a mexikóvárosi Quintonil lett, a top ötbe a madridi Diverxo és a koppenhágai Alchemist fért be.

A World's 50 Best Restaurants Academy rangsora a szervezet 1080 nemzetközi szakértő szavazatai alapján jött létre. Egy étterem csupán egyszer kaphatja meg ezt a rangos elismerést; ezt követően a "Best of the Best" kategóriában folytathatja a versenyt.

A top 50-ben olaszországi étterem van a legtöbb (6), míg Franciaországban és Spanyolországban egyaránt hármat-hármat találni. Földrajzilag hozzánk a bécsi Steirereck van a legközelebb.

Nem mellesleg most hazai pályán is ünnepelhetsz egy világhírű séffel, méghozzá Budapest egyik legszebb szállodájának születésnapját.

Related posts