Az ország legfinomabb bejglijeit választották meg az idei évben | Sokszínű vidék


Idén is lenyűgöző mennyiségű, több mint 50 különféle bejglit kóstolt és értékelt a rangos szakértőkből álló zsűri, három különböző kategóriában.

Az idén ötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év Bejglije versenyt, amely a cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára nyújt lehetőséget a megmérettetésre. E verseny célja nem csupán a hagyományos bejglik bemutatása, hanem a figyelemfelkeltés is a kiváló alapanyagokból készült ünnepi sütemények iránt. A Magyar Cukrász Ipartestület népszerű szakmai versenyei, mint az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája, mellett az Év Bejglije verseny kiemelt szerepet kap a kézműves bejgli népszerűsítésében, különösen azok között, akik az igazi minőséget keresik a piacon.

"Hagyományos diós", "Hagyományos mákos" és "Ínyenc" kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

A versenymunkák értékelésére három fős zsűri állt össze kategóriánként. Az idei évben a három különböző kategóriában a zsűri, amely neves szaktekintélyekből tevődött össze, több mint 50 bejglit kóstolt és bírált. A szakértők mellett "műkedvelő" zsűritagok is csatlakoztak a bírálathoz, így a verseny színes és izgalmas élményt nyújtott.

Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és még mangó is a felhasznált alapanyagok között. A szokásos karácsonyi fűszereken túl - fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj - használtak a versenyzők gyömbért, ánizst, szerecsendiót, csillagánizst és édesköményt is.

A több kategóriában is dobogós helyezést és ezzel a legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Év Bejglije Kézműves Nívódíj nyertese: Karl Zsolt - Karl Cukrászda, Dunaharaszti

Az Év Ínyenc Bejglije díjat elnyerő sütemény, a Bíboros, egy igazán különleges ízélményt kínál. A finom, aszalt szilvával és gazdag vörösborral párosított diótöltelék, valamint a narancs- és citromhéj frissítő aromái, továbbá a fahéj és szegfűszeg meleg, fűszeres ízei egyesülnek a hagyományos pozsonyi tésztában. Ez a bejgli valóban a gasztronómiai élvezetek csúcsát képviseli, és tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra.

Related posts