Soha többé nem kell aggódnod a télire elrakott cékla állaga miatt ezzel a praktikus módszerrel!


A cékla egy rendkívüli zöldség, amely nemcsak egészséges, de különleges ízvilágával is lenyűgöz. Kertben való termesztése egyszerű, és mindig megfizethető árkategóriában marad. Télire leggyakrabban savanyúság formájában kerül a kamrákba, azonban sokan tapasztalják, hogy néhány hónap elteltével a roppanósága eltűnik. Érdemes ezért figyelmet fordítani a tárolás módjára, hogy megőrizzük a cékla frissességét és ízét!

Sültekhez a legjobb, tele van vitaminokkal, támogatja az immunrendszert, amire télen nagy szükség van. Ha ez nem lenne elég érv, miért a legjobb savanyúság a cékla télire, akkor még egy fontos szempont, hogy az íze is pazar! Ahhoz, hogy ne puhuljon meg, nem kell túlbonyolítani a receptet, és nincs semmilyen titkos összetevő sem: egyszerűen jól kell válogatni a céklák között.

A cékla savanyúság nem készülhet bármilyen céklából, hiába tűnik logikusnak, hogy minden darab az üvegbe kerüljön. Olyat válassz, ami friss, egy kicsit sem fonnyadt, és az sem mindegy, hogy mennyire érett: a túlérett darabok ugyanis meg fognak puhulni az üvegben. Ha ezeket betartod, amikor készül a cékla télire, akkor nem fog meglepetés érni: még tél derekán is olyan roppanós lesz, mintha most került volna az üvegbe. Mutatunk egy tuti receptet, hogy az ízre se legyen panasz!

Related posts