Már több mint ötven éve a hazai élelmiszeripar éllovasaiként tevékenykedünk.

Az élelmiszeripar jövője a fiatal tehetségek kezében van, akik tiszteletben tartják a hagyományos értékeket, miközben merészen kihasználják a modern technológiai újítások adta lehetőségeket.
Ezt Tállai András, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet diplomaátadó ünnepségén, Budapesten. Az államtitkár hangsúlyozta, az élelmiszerbiztonság és az élelmiszer-minőség elsődlegesen az agráriumhoz tartozó területek, emellett kiemelt jelentőséggel bírnak a gazdaság működése, a környezetvédelem, valamint a társadalmi jólét szempontjából is.
Rávilágított arra, hogy a MATE végzett hallgatói kulcsszereplőkké válhatnak az élelmiszeripar különböző ágazataiban, valamint a kapcsolódó területeken. Különösen kiemelte a precíziós mezőgazdaság és az agrotechnológiai innovációk fejlesztésének fontosságát.
Tállai András kiemelte, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Intézetének hallgatói évről évre fontos szerepet játszanak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkájában. Ebben az évben összesen 14 hallgató vett részt szakmai gyakorlaton a hivatalnál, közülük nyolcan az intézet falai közül érkeztek.
Emlékeztetett arra, hogy az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kiemelkedő szerepet játszik az iparágban, mint az egyik vezető hazai tudásközpont, amely az egész ellátási lánc területén végez oktatási és kutatási tevékenységeket. Ez az ország egyedüli olyan felsőoktatási intézménye, amely átfogó élelmiszermérnök képzést kínál, és saját doktori programmal is büszkélkedhet – tette hozzá. Az élelmiszeripar szakemberek képzésével foglalkozva eddig több mint 11 ezer hallgató szerezte meg diplomáját az elmúlt 53 év során.
Forrás és illusztráció: AM Sajtóiroda